Afmetingen 25 x 17.5 cm, hardcover, 119 blz.">
Afmetingen 25 x 17.5 cm, hardcover, 119 blz.">
Afmetingen 25 x 17.5 cm, hardcover, 119 blz.">

De Tao van het dirigeren

een andere kijk op (muzikaal) leiderschap

Door type 18 en thema Orchestra and Education

Dit nieuwe boek is de neerslag van vijftig jaar dirigeren, vijfentwintig jaar lesgeven aan conservatoriumstudenten en vooral vijftig jaar nadenken over al deze activiteiten. Jan Stulen wil met De Tao van het Dirigeren een aantal ervaringen doorgeven aan zijn jongere collega’s, zowel studenten als zij die al een eindje op weg zijn.

De taak van een dirigent bestaat uit het in alle opzichten optimaal tot klinken brengen van een muziekstuk. Om dit resultaat te bereiken bestaan er meerdere “juiste wegen”. Welke men kiest hangt af van de persoonlijkheidsstructuur van de dirigent en van de gegeven omstandigheden waaronder hij zijn werk doet, zoals moeilijkheidsgraad van het stuk, kwaliteit van het ensemble, beschikbare voorbereidingstijd et cetera.

De meeste in dit boek behandelde onderwerpen hebben evenzeer betrekking op de werkzaamheden van de orkestdirigent als op die van de koordirigent en de dirigent van blaasorkesten. De Tao van het dirigeren is een zeer helder geschreven en prettig leesbaar boek met waardevolle informatie. Een absolute aanrader!

Uit het voorwoord van Ed Spanjaard:
“Het boek dat u zojuist heeft opengeslagen is vermoedelijk het beste, dat in onze taal over dirigeren verschenen is…… ……. De pagina's die u in handen heeft, bevatten een schat aan informatie voor dirigenten, jong en oud. Ook de geïnteresseerde muziekliefhebber zal ervan kunnen leren en genieten. Ik beveel het boek dan ook van harte aan."

Afmetingen 25 x 17.5 cm, hardcover, 119 blz.

Composer
Arranger
Series
18
Theme
Orchestra and Education
Complete set: 20.46
Score:
Article number: 090261050
Difficulty:
Duration:
Available: yes