header
Comp/Arr/DirigentAndrew Pearce studeerde muziek aan de University of East Anglia (1993-1996) en won de PRS Sir Arthur Bliss beurs om Mmus Composition for Screen aan de Royal College of Music London te studeren, waarvoor in 1997 cum laude afstudeerde.

Hij componeerde en orkestreerde muziek voor een groot aantal fims en commercials, waaronder 30 Miles, Dark Corners, Modigliani en Fast and Furious 6. Zijn tradiotionele vaardigheden maken hem een veelgevraagd orkestrator voor reclamecampagnes zoals die voor Vodaphone, Muller, Carling, Virgin Atlantic and Sony Skyfall 007, waarvoor hij opnames maakte met grote orkesten in de Abbey Road and Air Studios in London.

In 1999 kreeg hij de opdracht de “original logo music, Cine Dimanche” voor de Franse televisiezender TF1 te schrijven, en onlangs nam hij met het City of Prague Philhamonic Orchestra een nieuwe herkenningsmelodie voor Cine Dimanche op. Verder is Pearce de componist en producer voor het album “Cinema Symphony, opgenomen met het Royal Scottish National Orchestra.

Andrew, ook internationaal bekend als componist/arrangeur van muziek voor harmonie, fanfare en brass band, heeft meer dan veertig titels bij Molenaar Edition gepubliceerd. Deze samenwerking leidde to diverse opdrachten, zoals door de Koninklijke Marechaussee voor de herdenking van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden, en door Philip Cobb, solotrompettist van het London Symphony Orchestra, die hem vroeg een een groot nieuw werk voor zijn album Maestro – Concertino for Trumpet te schrijven.

Andrew Pearce’s officiële website

Andrew Pearce op IMDB

Andrew Pearce op wikipedia

Gerelateerde items

Andrew Pearce - arranger (7 items)
Andrew Pearce - books (0 items)
Andrew Pearce - cd's (0 items)
Andrew Pearce - composer (49 items)
closer
© 2019 Molenaar Edition B.V. Alle rechten voorbehoudenHelp / Contact
Molenaar Edition
HOME  |  BLADMUZIEK  |  CD's  |  BOEKEN  |  ACCESSOIRES  |  INFORMATIE  |  NIEUWSBRIEF